Yoga för nybörjare - bli starkare med Hot Yoga Uppsala!

 Inför din första yoga klass hos oss!

Yoga för nybörjare – Kom igång med yogan nu! 

Har du svårt att komma igång? Du kanske har kroniska smärtor och inte riktigt vet om du klarar av det, hur är det med värmen, klarar jag av den? Det gör du! Man vänjer sig, om inte direkt så efter par-tre gånger. Därför har vi en prova på kort med 5 valfria klasser (giltigt 60 dagar från inköp, perfekt för dig att bli övertygad precis som vi och alla våra kunder att hotyoga är det bästa som finns. Som nybörjare är det bäst att komma ofta i början för att vänja sig med värmen och få goda rutiner på yoga-praktiken.

 

Vilka yogaklasser ska jag börja med som nybörjare?

Vi skiljer oss lite från traditionella yogastudios där du går kurser, hos oss yogar du hur mycket du vill på vilka tider du vill, du är inte alltså låst på vissa tider eller vissa traditioner. Yoga på morgonen eller kvällen känner du för något lugnt eller något utmanande så vi har klassen för dig, yoga för nybörjare ska vara lättillgängligt! Några av våra favoriter att börja med är Bikram yoga 90 min, Yin Yoga eller Vinyasa flow level 1. Dessa klasser är all level och man praktiserar efter sina egna förutsättningar. Vi lärare guidar dig efter din bästa förmåga.

 • Läs mer ordinarie yogaklasserna under vår yoga 

Vilket kort ska jag köpa?

Vi har ett stort utbud av kort med flexibla lösningar. Nedan finns några av våra kort, för full lista kolla under priser. OBS! Ingen försäljning av medlemsskap sker i studion. Alla Medlemskap/kort gäller från inköpsdatum.

 

 • Prova på introduktion ( 5 gånger inom 60 dagar) 495:-
 • Årskort  799:- /mån
 • Årskort plus 995:- /mån (ingår yogahandduk varje träningstillfälle + online yoga med Yogateket)
 • Flexibel Månadsdragning 1049:-/mån

 

Ta mig till registreringen nu!

 

Okej du vet vilken pass du ska gå på nu…

Ladda ner appen för bokning och incheckning i studion.  App store och Android 

 • Kom i tid, vi släpper in 20 min innan passet börjar och låser dörren 5 min innan start. Vi har oftast ingen i receptionen under passet så det är omöjligt att släppa in någon som är sen.
 • Väl i studion loggar du in i appen(wondr-bokningsapp) och checkar in med den.
 • Du är redo att yoga, välkommen till vår gemenskap!

Mat och hygien innan yoga

Ät något lätt ett par timmar före passet. Känner du dig hungrig närmare inpå passet går det bra att äta en frukt eller något annat lättsmält. Drick gärna lite extra vatten under dagen så att du har en bra vätskebalans när du kommer till studion. Kom även doftfri –Vi ber er att inte använda parfymer eller starkt doftande krämer. Vi har duschar och omklädningsrum så du kan duscha både före och efter yoga-passet om du vill.

Vad ska jag ta med mig?

 • Din egen yogamatta. Har du ingen yogamatta så finns det att köpa eller hyra här i studion.
 • Två stora handdukar – en för att lägga på mattan och en till duschen.
 • En stor flaska vatten. Vänligen vi ber dig att inte använda glasflaskor i studion.
 • Träningskläder: använd något lätt och bekvämt. Undvik långa bomullsbyxor och stora tröjor.

Kan jag förvara min yogamatta i studion?

 • Tyvärr har vi inte så mycket utrymme att vi kan låta alla ha sina mattor i studion utan detta privilegie är endast för årskortsmedlemmar

Mat och hygien innan yoga

Ät något lätt ett par timmar före passet. Känner du dig hungrig närmare inpå passet går det bra att äta en frukt eller något annat lättsmält. Drick gärna lite extra vatten under dagen så att du har en bra vätskebalans när du kommer till studion. Kom även doftfri –Vi ber er att inte använda parfymer eller starkt doftande krämer. Vi har duschar och omklädningsrum så du kan duscha både före och efter yoga-passet om du vill.

Kom i tid!

Undvik att stressa in till sista minuten för att få en bra start. Tänk på att vi ligger lite utanför centrum i Tunabackar, Uppsala så ge dig extra marginal om du behöver hitta parkering eller inte vet vart vi finns.

Tänkt på att stänga av din mobiltelefon då hela studion är mobilfri zon! 

Vi är tacksamma om du informerar oss om du tar några mediciner och/eller har några skador. Om du är gravid är du välkommen till oss en tid efter förlossningen, rådfråga oss om lämplig tidpunkt för just dig!

Det enda du behöver ta med dig in i yogasalen är mattan, en handduk och vattenflaskan.

Under yogapasset

Första gången du yogar gör du ditt bästa för att stanna i salen under hela passet. Om du ändå känner att du måste lämna salen, gör det då mellan positionerna. Det är helt normalt att stundvis känna sig överväldigad utav värmen på någon utav de varmare klasserna.

Varje klass avslutas i en viloposition, kallad savasana. Stanna kvar i salen så länge du behöver, Vi rekommenderar minst  3-5 minuter, för att lugna ner din puls och andning. När du känner dig redo och med skön känsla lämnar du salen under tystnad för att inte störa övriga elever.

Efter klassen och de närmast efterföljande dagarna

Om du har några frågor, tveka inte att prata med läraren efter lektionen! Kom så ofta du kan under de närmaste veckorna så att du vänjer dig vid värmen och börjar uppleva de positiva effekterna av yogan. Alla känner sig olika efter de första passen: stelhet, träningsvärk, trötthet eller tvärtom, full av energi! Hur du än känner dig är det alltid bäst att så fort som möjligt komma tillbaka in i den varma rummet och stretcha.

Yoga så mycket du kan i början!

Ju mer yoga som nybörjare desto bättre!

I vår yogastudio hittar du också yogaklasser för nybörjare. De flesta varma klasserna är utmanade men så klart genomförbara, även för den mest oviga eller ur form yogisen. Att yoga i värme otroligt givande på många sätt, Bra för muskler, leder, hjärta och mycket mer.

Vår studio ligger i Tunabackar 2km norr om centrum i Uppsala eller ett klick bort på Yogateket där finns även yoga för nybörjare kurs där man kan lära sig grunderna parallelt med studio besöken.

Boka min första yogaklass nu!