Friskvårdsbidrag Hot Yoga Uppsala

Yoga som Friskvård

Idag är arbetsklimatet ofta både stressat och mycket stillasittande och det är viktigare än någonsin att röra på sig, få en stund för sig själv för att få energi och stressa av.

Det har visats att yoga i olika former som fysisk träning (asana), meditation och Pranayama (andningsövningar) förebygger uppkomsten av skador och andra stressrelaterade sjukdomar.

Oberoende studier visar att yoga reducerar risken för livsstilsrelaterade sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, ångest och depression.

 

Man doing pranayama in Uppsala, Sweden using burgundy colored yoga mat on a white background

Hot Yoga Uppsala är ansluten till Actiway, Min friskvård, Wellnet och benify

 

Actiway yoga UppsalaMin friskvård Uppsala
 
Wellnet friskvårdBenefy

 

Min arbetsgivare vill ha kvitto för att betala ut bidraget?

Du måste logga in i Wondr, enklast är om du gör det i från en dator. Väl inloggad klickar du på dina initialer högst upp till höger då kommer en lista fram välj ”mina kvitton”. Nu har du valet att skriva ut, Spara som PDF eller e-posta det till dig själv.

Jag vill använda mina Actiway pengar hur gör jag?

Om du är medlem hos Hot Yoga Uppsala och vill använda Actiway till nästa medlemskap så e-postar du till oss hur mycket du vill föra in så ordnar vi allt åt dig. 

Är du inte medlem så e-postar du alla dina uppgifter plus vilket medlemskap du vill köpa och vi skapar en profil till dig och lägger in det valda medlemskapet sedan får du ett välkomstmail med lösenord. Därefter kan du logga in på Wondr och boka din klass.

Har du Actiway pengar över kommer de att användas på nästa kort du väljer och blir det någon mellanskillnad så behöver du lägga in ditt Visa eller Mastercard så att köpet kan gå igenom.

navasana boat pose

Stress och oro

Alla former av yoga har visat sig minska stress och oro, så även mer krävande formerna av yoga såsom bikramyoga. En studie från 2016 gjord vid Eötvös Loránd-universitetet i Ungern visade att bikramyoga minskar oro och upplevd stress.

Ju större stress och oro studiedeltagarna upplevde, desto mindre stressade och oroade kände de sig efter bikramyoga.

Andra studier pekar mot at yoga frigör antidepressiva substanser i hjärnan, vilket antyder att yoga även kan verka förebyggande mot depression. Läs mer här om yoga och hälsa.