Team Hot Yoga Uppsala

Lizette – Vinyasa flow 

Studioägare på Hot Yoga Uppsala’s yogaskola: Vinyasa Flow, yoga-träning och effektiva styrkepass är mina specialiteter och mitt kall. Jag började med yoga för de fysiska fördelarna och fastnade direkt. Jag märkte också att jag förutom förbättrad fysik även fick tillfälle att rensa hjärnan, vilket var en stor bonus för mig. Jag antar att det är därför jag är yogaberoende! Jag gillar att stå på händerna och leka med armbalanser, så de förekommer ofta i mina pass.

Efter Bikram’s yogaskola av Indien började undervisa i Madrid innan jag flyttade tillbaka till mitt hemland Mexiko. Sen blev det en kort period i Stockholm innan jag slog mig ner i Uppsala i Sverige.

Jag vill inspirera andra att bygga fysisk och mental styrka genom traditionell yoga blandad med roliga och effektiva styrkeövningar och yoga-träning. Det finns ingen anledning att vänta – följ mig så blir vi starka tillsammans!

Följ Lizette på

Instagram: @lizette_pompa

Hemsida: Lizette Pompa Yoga

Online: Yogateket

Lizette Pompa Yoga

Nicklas – Bikramyoga & Hatha yoga

Delägare Hot Yoga Uppsala – Jag tror att yogan hittade mig. Jag provade olika typer av yoga när jag bodde i Australien, bland annat Bikramyoga. När jag kom tillbaka till Stockholm hittade Bikramyogan mig igen. Jag visste att det här var mitt kall och att jag ville ägna resten av mitt liv åt yoga. Jag utbildade mig till yogalärare 2010 på Bikram’s yogaskola av Indien och i november 2011 öppnade min fru och jag Hot Yoga Uppsala.

Jag tror att alla elever har en stor potential; man måste bara vara villig att prova. Kroppen är otrolig och jag har sett många förvandlingar. Under mina klasser kommer jag att leda dig till nästa steg, även om du inte tror att du kan komma dit. Du kommer att förvåna dig själv – det gör vi alla.

Nicklas håller även kurser i yoga för män, Temaklassen Yoga för löpare mm.

yoga uppsala

Maria – Yin Yoga, Hatha lugn

Har praktiserat yoga i olika former och perioder sen mitten av 90-talet men de senaste åren övervägande Bikramyoga och Yin Yoga. Hon inspireras av den utvecklande energin, den medvetna kroppsuppfattningen och självkännedomen som kan upplevas inom yogan.

Maria håller som yogalärare i lugna medvetna klasser i Yin Yoga, anpassade till alla nivåer och kroppar, med starkt fokus på avslappning, medveten andning, medvetna rörelser, förbättrad rörlighet och ökad hälsa.

Maria är elev till Magdalena Mecweld (”Vila dig i form”), och kombinerar sina studier i Yin Yoga med studier i mindfulness och kinesisk medicin. Maria kombinerar också sin undervisning i Yin Yoga som instruktör i argentinsk tango samt medveten andning och är övertygad om att undervisa och utöva i en kombination i olika former av yin- och yangaktiviteter bidrar till den viktiga balansen och harmonin i livet.

”För mig är yoga så mycket mer än det fysiska vi gör på mattan. Yogan både stärker och öppnar upp kroppen och sinnet, samtidigt som du ges möjligheten att lära känna dig själv och utvecklas på djupet. Det är den erfarenheten som jag förmedla i mina klasser.” ~ Maria

DSC_2499

Anna – Bikramyoga & Yin yoga

Började utforska yogans värld för ungefär 10 år sedan. Prövade Bikramyoga för första gången sommaren 2014 och blev fast från dag ett. Kändes som jag äntligen hittat hem. Jag har ett förflutet inom dans, balett, och
mycket känns för mig så likt, det strikta, korrekta och meditativa sättet en övning skall genomföras på.

Yoga för mig är att hela tiden sträva efter balans i kropp, själ och sinne. De 26 övningar i Bikramyogan är de bästa redskapen för det. En pågående strävan som aldrig tar slut. Yoga gör mig lycklig, skapar balans och lär mig att leva i nuet med ett öppet hjärta.

Sommaren 2015 gjorde jag min TT, utbildade mig till yogalärare, i Madrid. Den utbildningen förändrade och stärkte mig. Det finns nog inget bättre och roligare än att få förmedla det man själv älskar till andra. Energin jag får tillbaka av alla elever är ovärderlig.

Följ Anna på instagram @anna_imbia

Annaimbia

Marita – Vinyasa flow och Yin Yoga

Jag har alltid haft ett behov av att röra mig och testa min kropp på olika sätt. Som barn och tonåring tränade och tävlade jag i gymnastik. Jag gillade aldrig att tävla utan det var träningen som lockade mig, testa gränser och utmana mig själv. Sedan tog dansen vid och jag utbildade mig till danspedagog på danshögskolan i Stockholm. Har undervisat i ca 20 år i jazz, show och barndans samt akrobatik. Drev under 90-talet en egen dansskola i Stockholm.

Med en lite sargad och sliten kropp skaffade jag en ny karriär som djursjukvårdare på ett hästsjukhus. Efter några år utan träning skrek min kropp i protest. Då kom yogan till mig som en räddande ängel. Jag hittade ett nytt sätt att vårda min kropp och själ. Med yogan kunde jag stärka och smörja min kropp men också slicka mina sår i lugn och ro. Det finns alltid en längtan till yogamattan. Där kan jag få klarhet i vad som är viktigt för mig och fokusera på det.

Ett naturligt steg var att utbilda mig till yogalärare för att kunna dela med mig av det jag älskar. Jag vill få mina elever att hitta sina egna solar att skina med. Jag har 200 tim teacher training i Hot Power Vinyasa, Baron Baptist style. 150 tim Globalyoga plus personlig tränare yoga. I yogan är jag alltid en elev och lär mig hela tiden. Framför allt när jag undervisar.

Följ Marita på instagram @maja_yoga

Marita Jansson - Global Yoga

Sandra – Vinyasa flow

Rörelse och träning har alltid varit en del av mitt liv. Jag började dansa i tidig ungdom och i och med dansen kom jag i kontakt med yoga redan som tonåring (vilket var för ett bra tag sedan). Sedan dess har yogan alltid funnits där omkring och jag har övat den sporadiskt som ett komplement till den övriga dansträningen. De senaste åren har den dock smugit sig på mig mer och mer och jag noterade så småningom hur yogan började etablera sig i min kropp och själ och jag hungrade efter att få lära mig mer och utveckla min träning.

År 2014 reste jag till Costa Rica och tillbringade sex månader i byn Santa Teresa vilket är något av ett yoga-mecka och ett paradis där för alla som vill leva den ”rena livsstilen”. Där tog jag en instruktörsutbildning i Vinyasa Yoga och levde livet som en riktig yogi bland de vilda djuren och växterna och övade yoga på stranden var dag. Direkt efter utbildningen började jag leda yogaklasser för turister på just det restort där utbildningen hållit hus och sedan tillbaka på hemmaplan har jag fortsatt leda klasser på olika träningsstudios i Uppsalaområdet.

Det är superkul att få undervisa här på Hot Yoga Uppsala, det är någonting med studion som för mig tillbaka till Costa Rica där jag ändå måste säga att min yogaresa började på riktigt. Kanske är det värmen?, och då syftar jag inte enbart på att det bokstavligt är jättevarmt i yogasalen utan mer den värme man känner från alla som vistas i studion, från medlemmar till instruktörer, det är som alltid Good Vibes på Hot Yoga Uppsala, -precis som livet var levandes vid stranden.

Följ Sandra på instagram @sandyleto

Sandra Leto Vinyasa

Catalina – Bikramyoga och Hatha

Min första Bikramklass var i augusti 2012. Det var en fantastiskt känsla efteråt.
Jag ville testa något nytt, hade länge tränat på gym och hade ett fysiskt krävande jobb. Yoga i värme var precis det min kropp behövde, då jag jobbade i en kylig miljö där mina leder tog en del skada.
Med tiden hittade jag det meditativa i min träning, det grävde fram min inre styrka och jag lärde mig leva i nuet. Plötsligt kändes inte mitt jobb lika tungt längre och jag började även leverera mera. Min chef frågade vad som hände med mig, jag sa att jag har börjat med Bikramyoga.
Så småningom introducerades Fierce Grace i studion där jag tränade.
Jag kände att det passade mig perfekt, kombinationen av Bikramövningar tillsammans med styrke- och yinövningar till musik.  Att skapa styrka i kroppen till en dynamiskt träning var en helt fantastiskt upplevelse.
I september 2015 åkte jag till London och utbildade mig till yogalärare på Fierce Grace yogaskola.  Vi avslutade utbildningen med 2 veckor i Toscana. Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva något så vackert som Toscana. Yoga ute i naturen varje morgon var en magiskt känsla.
Utbildningen förändrade mitt liv på många sätt till det bättre. Jag älskar att förmedla vidare det jag själv gillar och framförallt, erbjuda god hälsa genom yogan. Det glädjer mig så otroligt mycket att många väljer en god sund hälsa genom Yogan.
Vill du ta yogaklass på Spanska så finns klasser med Catalina på Yogateket

 yogalärare Catalina

Karolina Wretbring – Yin och Hatha Yoga

 Nyfiken på kropp och knopp och med en lust för rörelse testade jag yoga för första gången i slutet av 90-talet i Los Angeles. Föga imponerad släppte jag snabbt tanken på att yoga skulle vara något för mig och hittade istället till andra träningsformer. Många år senare började jag meditera och i den vevan stötte jag på yogan igen. Den här gången kändes det mer rätt. 2015 blev jag klar med min 200 TT och har sedan dess fördjupat mina kunskaper med flera påbyggnadsutbildningar.
Idag undervisar jag i Hatha yoga, Yin yoga, Restorative, Gravid och Rehabyoga. Oavsett klass, får andning och avslappning alltid stort utrymme. Jag jobbar med en rad olika andningstekniker och min favoritposition är Savasana. Min undervisning influeras av en holistisk syn på hälsa och klasserna innehåller ofta små tankenötter som utmanar till eftertanke. Följ mig på @karolina.wretbring och praktisera yoga online med mig på Yogateket

yoga uppsala

Jennifer De Jonge – Vinyasa, Hatha, Yoga nidra

Jag började yoga på Hot Yoga Uppsala och fastnade direkt. Jag kände mig som hemma i studion och kände att jag kunde vara mig själv där. Snart var jag beroende av yoga. Jag insåg att jag behövde mer och att jag tyckte om energin hos människorna i yogasalen. Jag bestämde mig för att gå en instruktörskurs (teacher training) i Hatha/Vinyasa Yoga på 5 Elements International School of Yoga and Movement för att fördjupa min yoga och för att dela med mig av min kärlek till yogan. Yoga för mig betyder balans i livet och balans inom mig själv. Det är inte bara träning – yogan är på väg att bli mitt liv.

Jag är inverionsberoende och ett stort fan av armbalanser. Jag tycker om att hjälpa andra att se världen upp-och-ner och att ge dem styrkan och känslan av egenmakt och självförtroende som yogan ger. Ytterst är yoga föreningen av kropp, sinne och själ. Jag tycker om att anpassa mina klasser efter mina elevers behov och önskningar.

Från mig kan du förvänta dig en balanserad yogaklass med pranayama (andningsövningar). Parallellt med yogan när jag en stor passion för Acroyoga (en blandning av paryoga och akrobatik), thaimassage och Flying Therapeutics. Jag har gått flera workshops och är på väg att bli Acroyoga-instruktör.

Hatha Yoga Uppsala

Jonas – Hatha och Vinyasa flow

Jag började träna yoga i Oslo 2011 på klubben där jag två år dessförinnan började med kampsporten Brasiliansk jiu jitsu (”BJJ”). Något som jag också undervisar, tränar regelbundet och tävlar i. Och trots att jag på den tiden var ny inför kampsporten så fann jag mig själv under mina sista två år i Oslo spendera lika mycket eller mer tid på yogan.

Jag märkte att det jag lärde mig där kunde jag ta med mig till brottarmattan och att det inte bara gjorde mig starkare och rörligare men potentiellt också till en mer komplett och uppfinningsrik kampsportare. Sedan de två första åren (2011-2013) så har yoga varit en del av min vardag, och 2017 så passade jag även på att utbilda mig inom vinyasa och hatha.

Det jag vill få ut från ett yogapass är en fysisk utmaning som kan generera mer rörelsefrihet till övriga livet och/eller till nästa yogapass. Kombinerat med andning- och balansövningar, t.ex. armbalanser så hoppas jag att man kanske hittar något som fick mig till att spontant börja yoga eller stå på händer i offentliga miljöer eller i mina vänners vardagsrum. Vi ses på mattan, hej!

Jonas yoga uppsala

Linnea Ahlgren – Jivamukti yoga

Linnea Ahlgren är en jivamuktiyogini som vill få män och kvinnor att uppnå inre frid med yoga. Efter att ha insett att man måste börja med sig själv om man vill förändra världen lämnade hon en lovande karriär inom internationella relationer för att hänge sig (och få andra att hänge sig) åt yoga. Hon gick 300-timmars teacher training-programmet i jivamuktiyoga 2012, och har sen dess hjälp många yogis att finna inre frid.

Under Linneas klasser kommer du att få uppleva hur andning, musik och medvetande flyter ihop till en enhet. Hon hoppas att hon kan bidra till en större medvetenhet hos de som yogar med henne, så att de kan få en djupare förståelse för sig själva och systemen de omges av. När Linnea inte undervisar är det allmänt känt att hon äter stora mängder veganska pannkakor, drömmer om att grunda ett djurhärbärge och är i hjärtat riktigt nördig (en sann jediriddare!).

Linnea undervisar regelbundet i vinyasa flow och några längre jivamuktiklasser på Hot Yoga Uppsala. Du kan också yoga online med henne på Yogateket.

Linnea Ahlgren Jivamukti

Åsa – Yin yoga

Jag en bakgrund av rörelse, som barn ägnade jag många timmar i simbassängen, det ersattes av gympa och löpning. När spinning kom till gymmet jag tränade på föll jag direkt och några år senare utbildade jag mig till spinninginstruktör.

Yogan kom till mig för några år sedan när jag som nybliven 2-barns mor sökte någonting nytt för kroppen. Jag testade Bikram och föll direkt, sedan dess är yogan en naturlig del av min vardag. Till en början älskade jag det fysiska, det själsliga och meditativa växer sig dock starkare för varje dag. För mig är yogan en otroligt viktig del av livet, det prestigelösa, lugna, utmanande, balanserande och läkande.

Den yoga jag utövar och lär ut är flödande, lugn och med fokus på balansen mellan styrka o rörlighet. När vi möts i en yin-klass kan du förvänta dig ett tydligt fokus på meridianer, att vi håller positionerna mellan 2 och 7 minuter, att det är grundande och välgörande för kropp och själ. När man håller en position under en sån lång tid hinner mycket hända och det ger dig möjligheten att känna, landa och vara med dig själv utan måsten.

Åsa Engström Global Yoga

Kathleen – Hatha Yoga, Yin Yoga, and Restorative Yoga

Kathleen Anderson de Miranda began her yoga journey in the Iyengar tradition in 2001. This first yoga experience was with Iyengar Yoga was transformative: It relieved chronic pain, created a sensation of strength where there had been the weakness, and calmed her nervous system. Kathleen has practiced yoga ever since. She teaches to share the same healing benefits, especially to those who are stressed, burned out or looking for a holistic approach to health.

For Kathleen, yoga is the path of awareness, wholeness, and presence. Through pranayama, meditation and asana practice, you are invited to transform and grow; to be curious and open, connected with yourself physically, mentally emotionally and spiritually. You will become more aware of your ever-evolving strengths, limitations, and opportunities for growth—on the mat and in your life.

Upon moving to from Chicago Kathleen studied with Ulrika Rätz in Uppsala, and in 2013 completed her Teacher Training in Hatha Yoga. Kathleen has nearly 700 hours of teacher training, most recently with Ratheesh Mani, Caroline Westling, and Chuck Miller.

Kathleen is also a certified Somatics Coach and has completed the first level of Hanna Somatics clinical training with the Living Somatics Insititute. She holds a Blue Belt in the Nia Technique and is also certified in Nia Moving to Heal and Developmental Anatomy.

Yoga teacher kathleen

Mauri – Hatha, Vinyasa

Mitt intresse för rörelse har funnits så länge jag minns. Detta ledde mig till yogan för många år sen nu. Mitt första möte med yoga blev en kurs i Ahstanga. Att försöka flöda igenom den första serien gav mersmak och yogan kom in i mitt liv för att stanna. Med tiden föddes en längtan att fördjupa min praktik och att ge tillbaka till yogan.

Detta ledde till att jag under våren 2018 läste till yogalärare. När det kommer till stunderna på mattan så tror jag på att man tålmodigt ska bygga en stark, lekfull, ödmjuk och medveten bas. Från en sådan bas har man lättare att utveckla en långvarig och gynnsam praktik som skapar ringar i vattnet som då också färgar av sig på stunderna utanför mattan. Detta är något som jag vill förmedla till deltagarna på mina pass. Som lärare vill jag även kunna inspirera andra till att våga vara sig själva lite mer och därmed lysa lite starkare.

Instagram @thebodymindmover

Mauricio yoga uppsala

Loane – Inferno Hot Pilates

Under de åren har jag tränat på SATS och har inte märkt stor skillnad i mitt välmående. Jag gjorde det för att jag alltid har tyckt om att vara aktiv. Yogan kom in i mitt liv av en slump då jag  fick ett presentkort av min vän som var säker på att den skulle bli min grej. Min första Bikram yoga pass skedde i maj 2016 i Malmö och jag blev fast direkt. Yogan gav mig större välmående och fysiskt starkare kropp och jag kände att jag kunde klara av vardagen betydligt bättre. Intresset för Yogan växte.

Senare under 2018 hade jag turen att få prova på Inferno Hot Pilates (IHP) klass när jag var i Australien. Detta ledde till intresset att gå lärarutbildning i IHP, vilket jag har gjort i Australien under ledning av självaste grundaren av IHP,  Gabriella Walter. Genom att kombinera Hot Yoga i olika former och Hot Pilates ( IHP ) upptäckte jag att detta är den bästa träningsformen jag någonsin upplevt. Gymet har byts mot Yoga.
Nu, efter att jag har genomgått två nivåer av tre i IHP vill jag gärna dela med mig av mina kunskaper och presentera IHP för Er.

Hjärtligt välkomna till ett uppvärmt rum och trimma och tona in kroppen, samt ha det roligt!

profile pic Loane

Ulrika – Vinyasa flow

På Ulrikas klasser kommer du få lära dig filosofin bakom praktiken och ta del av ett lustfyllt och lättsamt förhållande till yoga. Hon guidar dig att möta och uppskatt både de fysiska och mentala utmaningarna i yoga.

Ett kännetecken av Ulrikas klasser är en välkonstruerad och kreativ sekvensering vilket är ett resultat av hennes konstnärliga bakgrund och många år inom utbildning. Ulrika har även ett sätt att göra yogans filosofi lättillgänglig genom den fysiska träningen av asana. Hon uppmanar sina elever att utforska sin praktik till att bli personlig så att de kan nyttja sina kunskaper till att skapa sig ett harmoniskt liv även utanför yogasalen.

profil bild av Ulrika Rätz

Lily – Hot pilates

Min resa började när jag klev in i balettsalen vid 4års ålder, jag trivdes som fisken i havet! Dansen var mitt liv och som sjuttonåring började jag undervisa elever. Det var med största glädje jag undervisade barn och vuxna i alla åldrar, att se människor ta fram sin verkliga potential är en ynnest. Yoga och pilates fungerade först som komplement till min dansträning men kom att bli betydande för min hälsa. Skador och obalanser i kroppen läkte och kroppsmedvetenheten togs till en helt ny nivå.

När jag sedan startade min verksamhet som massageterapeut höll jag kurser i bl.a. pilates och yoga då det fanns en efterfråga på ändamålsenlig träning. Med tiden, och två barn senare, har pilates hjälpt mig bygga upp kroppen inifrån på ett hållbart sätt, det är ett hårt jobb men tekniken i pilates gör träningen både säker och effektiv. Jag ville fördjupa mina kunskaper i pilates och utbildade mig därför på Stockholm Pilates Center i maj 2019. På mina klasser jobbar vi efter våra individuella förutsättningar, fysiskt hårt och fokuserat men framför allt har vi väldigt roligt!

Lily profile pic