Indisk guldmjölk (Haldi Ka Doodh)
Indisk guldmjölk (Haldi Ka Doodh) Ingredienser (2 personer)
- 6 svartpepparkorn
- 4 hel kardemumma
- 4 kryddnejlika
- 2 koppar mjölk
- 2 färsk gurkmeja (eller gurkmeja-pasta)
- 1 liten bit ingefära
- 2 tsk gee eller mandelolja
- honung, för sötning
Mortla svartpeppar, kardemumma och kryddnejlika. Skala och skiva gurkmeja och ingefära. Sätt mjölken på spisen häll över kryddor, gurkmeja och ingefära. Låt sjuda några minuter så att det hinner dra åt sig alla smaker. Häll upp på en kopp och smaka av med honung. Drick och njut.
Ni kan använda vilken mjölk ni vill. soya, havre, ko eller någon annan. Till att söta kan ni välja något annat som maple syrup, kokossocker, eller råsocker.
Gurkmeja har en mängd positiva effekter ett par av dom är att det lindrar ledvärk och är inflamationshämmande.