Kokosvatten – naturens egen sportdryck

Hej!

Tänkte skriva lite om en av mina laster här i livet – kokosvatten! Jag var först väldigt skeptisk mot det. Minns hur jag testade det första gången direkt ur en nöt på en soldammig gata i den Indiska staden Kochi. En liten indier endast iförd ett skynke kring höfterna klättrade smidigt upp i en palm och högg ner kokosnöten med en stor yxa. Sen gjorde han ett hål i den och satte ett sugrör i – färskare än så går nog inte att få! Då tyckte jag inte att det var så gott, men det var säkert bara en dålig nöt eller alldeles för varmt. Nu tycker jag att det är supergott och kan ha riktiga cravings efter det! Bara ett plus att det är toknyttigt också!

kokosvatten uppsala yoga

Kokosvatten är naturens egen sportdryck – proppad med mineraler som kalium och magnesium (som är toppen för alla men främst för folk som tränar mycket!). Kokosvatten är också törstsläckande och vätskebalanserande vilket är toppen efter exempelvis ett hotyoga-pass (finns såklart att köpa på studion!)!

Kokosvatten är supergott att dricka som det är, men ett annat tips är såklart att byta ut vattnet/mjölken/yoghurten i din smoothie mot kokosvatten för att ge den en extra boost!

Namasté

Caroliné