En kort introduktion till Hatha flow

ca 34°C nybörjare-fortsättning (60 min)

Hatha Flow

Hatha Flow är en klass där ledaren ger noggranna instruktioner för varje steg av rörelsen. Vi övar teknik och eftersträvar en stil där vi för samman form (linjen) och flöde (rörelse med andning).

I Hatha yogans statiska positioner bygger vi upp styrka och ökar flexibiliteten i musklerna. På det sättet blir musklerna långa och uthålliga. I och med detta flödar energierna friare och lättare. Vi ökar med andra ord cirkulationen i kroppen, vilket både lindrar, botar och förebygger sjukdomar.

Denna metod maximerar säkerheten och hållbarheten i din yogapraktik. Hatha Flow är för alla nivåer, för den mest erfarne till den som precis har börjat utforska yogans värld.

Hatha Flow passar dig som vill

  •  fokusera på teknik och gå in på djupet i yogans grundpositioner
  •  röra dig i ett långsammare tempo än i vinyasaklasserna
  • jobba statiskt för att bygga upp styrka och flexibilitet

Vad du kan förvänta dig av Hatha Flow

Vårt mål är att klassen ska vara så utmanande som möjligt och samtidigt genomförbar för alla.

Förbered dig på att svettas och att känna dig starkare och uppfylld av energi efter varje klass. I Hatha Flow finns det inslag av styrka och core-övningar blandat med klassiska yoga-övningar där det är mindre dynamiskt och mer statiskt.

Att tänka på

  • Ledarens instruktioner hjälper dig att hitta rätt i övningarna så att din yoga blir så skonsam och säker som möjligt
  • Lyssna på din kropp och sätt upp ett mål för klassen utifrån din dagsform
  • Ge dig själv minst 3 minuter för avslutande Savasana

Om Hatha yoga

Hatha yoga är grunden för de flesta andra yogaformer. Hatha betyder kraftfull på Sanskrit och i Hatha Flow strävar vi efter att alla ska känna sig kraftfulla på mattan. Genom att kombinera fysiska rörelser med andningsteknik och meditation strävar vi efter att bättre förstå och kontrollera våra tankar och hitta balans mellan kropp och sinne.