Hatha lugn

En kort introduktion till Hatha lugn

ca 34°C nybörjare (60 min)

Hatha lugn är en klass där ledaren noggrant instruerar i varje steg av rörelsen. Vi övar teknik i grundpositioner.

I Hatha yogans statiska positioner bygger vi upp styrka och ökar flexibiliteten i musklerna. På det sättet blir musklerna långa och uthålliga. I och med detta flödar energierna friare och lättare. Vi ökar med andra ord cirkulationen i kroppen, vilket både lindrar, botar och förebygger sjukdomar.

Denna metod maximerar säkerheten och främjar livslängden i din yogapraktik. Hatha lugn är för alla nivåer, för den mest erfarne till den som precis har börjat utforska yogans värld.

Vi kommer att röra oss i ett långsammare tempo än i våra andra dynamiska yogaformer. Känner du dig osäker på vad du ska börja med så är denna klass perfekt då vi jobbar med många grundpositioner.

 

Vad kan jag förvänta mig av Hatha lugn?

Vårt mål är att klassen ska vara lite utmanande men samtidigt en klass som du kan ta när energin inte är på topp, när du har någon skada som hindrar en eller när du bara vill komma in i värmen och hitta lugnet. Vi kommer inte att vara på handleder lika mycket som i Hatha flow och Vinyasa flow men det kan hända att nedåtgående hunden (adho mukha svanasana), som är en grundposition inom hatha yogan, finns med.

Varje tisdag

Boka här!