Vinyasa Flow Uppsala

Level 1

35°C- 37°C nybörjare-fortsättning (60 min)

Om vinyasa yoga

På sanskrit betyder ordet Vinyasa att placera något med eftertanke, med medvetenhet. I Vinyasa Flow ges vägen in i och ut ur positionerna lika stort värde som positionen i sig. Du kommer att fokusera på att synkronisera rörelser och andning medan du i ett flöde rör dig mellan olika positioner (asanas).

Vinyasa Flow passar dig som

  • Tycker om dynamisk yoga
  • Vill förbättra din rörelseförmåga
  • Gillar varierande klasser – ingen vinyasaklass är den andra helt lik!

Vad du kan förvänta dig av Vinyasa Flow level 1

Vinyasa Flow level 1 är en dynamisk och kraftfull klass där framför allt solhälsningen står i centrum. Det finns rent av en del i solhälsningen som kallas ”vinyasa”: rörelseserien chaturanga dandasana till uppåtgående hund (urdvha mukha svanasana) eller kobra (bhujangasana) till nedåtgående hund (adho mukha svanasana). Även krigarserien, med varianter på krigarpositionen (virbhadrasana), förekommer ofta.

Woman doing chaturanga dandasana with knees on the floor

Att tänka på

  • Upplägget varierar utifrån ledarens erfarenhet och expertområden. Tycker ledaren till exempel om armbalanser kommer du med största sannolikhet få prova på kråkan (bakasana). Men oavsett ledare kommer du garanterat utmana och förbättra balansen och core-muskulaturen!
  • Avsätt gärna 5-10 minuter innan klassen för att värma upp handleder och axlar och minst 3 minuter efter för savasana.

Du kommer att lämna yoga-rummet fylld av inspiration och med ett öppet sinne, redo för nya utmaningar. Kom in i värmen och låt kropp och sinne flöda fritt!