Vinyasa Flow Uppsala

Arhda uttanasana vinyasa flow level 1

Level 1

35°C- 37°C nybörjare-fortsättning (60 min)

Om vinyasa yoga

På sanskrit betyder ordet Vinyasa att placera något med eftertanke, med medvetenhet. I Vinyasa Flow ges vägen in i och ut ur positionerna lika stort värde som positionen i sig. Du kommer att fokusera på att synkronisera rörelser och andning medan du i ett flöde rör dig mellan olika positioner (asanas).

Vinyasa Flow passar dig som

 • Tycker om dynamisk yoga
 • Vill förbättra din rörelseförmåga
 • Gillar varierande klasser – ingen vinyasaklass är den andra helt lik!

Vad du kan förvänta dig av Vinyasa Flow level 1

Vinyasa Flow level 1 är en dynamisk och kraftfull klass där framför allt solhälsningen står i centrum. Det finns rent av en del i solhälsningen som kallas ”vinyasa”: rörelseserien chaturanga dandasana till uppåtgående hund (urdvha mukha svanasana) eller kobra (bhujangasana) till nedåtgående hund (adho mukha svanasana). Även krigarserien, med varianter på krigarpositionen (virbhadrasana), förekommer ofta.

Woman doing chaturanga dandasana with knees on the floor

Att tänka på

 • Upplägget varierar utifrån ledarens erfarenhet och expertområden. Tycker ledaren till exempel om armbalanser kommer du med största sannolikhet få prova på kråkan (bakasana). Men oavsett ledare kommer du garanterat utmana och förbättra balansen och core-muskulaturen!
 • Avsätt gärna 5-10 minuter innan klassen för att värma upp handleder och axlar och minst 3 minuter efter för savasana.

Vinyasa flow Level 2

Dynamiskt & Utmanande

34°C- 37°C nybörjare-fortsättning (60 min)

Om Vinyasa Flow level 2

Vinyasa Flow level 2 passar dig som vill fördjupa dig i yogan. Här får du chansen att prova mer avancerade positioner som armbalanser, bakåtböjningar och hand- och huvudstående positioner. Precis som i level 1 fokuserar vi på att sammanföra andning och rörelse.

Vinyasa Flow level 2 kräver mer styrka än level 1, men det gör att du fortare bygger upp styrka. Det är på flera sätt en utmanande klass, men med det sagt uppmuntrar vi dig att utmana dig själv och testa! Genom Vinyasa Flow level 2 kommer du att lyfta din yoga. Styrkan bygger du upp gradvis från gång till gång.

Vinyasa Flow level 2 passar dig som vill

 • Fördjupa dig i yogan och prova mer avancerade positioner
 • Bygga upp styrka och smidighet genom regelbunden praktik
 • Jobba dynamiskt och förbättra din kroppskontroll och rörelseförmåga

Vad du kan förvänta dig av Vinyasa Flow

Det finns ofta inslag av armbalanser i Vinyasa Flow level 2, en elegant och dynamisk yogaklass som bygger vidare på rörelserna i level 1. Du kommer lära känna din kropp på djupet och genom detta uppnå smidighet och lätthet i dina rörelser. Vissa asanas kommer du att känna igen från ashtanga yoga, andra från hatha yoga.

Som i alla yoga-klasser jobbar vi förberedande och efter våra egna förutsättningar. Vi bygger den styrka vi behöver för dessa rörelser med tiden och med en regelbunden praktik.

Att tänka på

 • Positionerna bryts upp i olika steg och ledaren instruerar och hjälper dig genom varje steg så att du känner dig trygg i att pröva något nytt.
 • Ledaren ger alltid flera varianter av samma position, så att du kan hitta det steg som passar dig bäst just idag.
 • Ge dig själv 5-10 minuter innan klassen för att värma upp handleder och axlar och minst 3 minuter efter för avslutande savasana.

 

Du kommer att lämna yoga-rummet fylld av inspiration och med ett öppet sinne, redo för nya utmaningar. Kom in i värmen och låt kropp och sinne flöda fritt!