Team Hot Yoga Uppsala

Lizette – Vinyasa flow och Bikramyoga

Jag började med Bikramyoga i Madrid 2009. Redan efter ett par klasser visste jag att jag själv ville börja undervisa och bli yogalärare; jag hade aldrig förut upplevt det jag kände efter några dagars yoga. Det kändes äntligen som om jag ”hörde hemma” någonstans, som om jag på något sätt blivit hel. Jag hängav mig åt yoga och utexaminerades som yogalärare våren 2010.

Efter min utexaminering undervisade jag i Madrid, Mexiko och Stockholm, innan min man och jag till slut bestämde oss för att flytta till Uppsala och öppna en yogastudio. För mig är yoga livet självt. Yogan hjälper mig att ta fram mina bästa sidor; det är känslan av att knyta an till sitt inre genom fysisk aktivitet. Jag älskar allt med yoga – jag träffade min man genom yogan och våra döttrar springer omkring i yogarummet hela tiden. Jag tycker det är viktigt att låta eleverna själva finna sina styrkor och begränsningar i yogan utan fördomar.

Följ Lizette på

instagram 

YouTube

www.lizettepompa.com

Nicklas – Bikramyoga och Hatha flow

Jag tror att yogan hittade mig. Jag provade olika typer av yoga när jag bodde i Australien, bland annat Bikramyoga. När jag kom tillbaka till Stockholm hittade Bikramyogan mig igen. Jag visste att det här var mitt kall och att jag ville ägna resten av mitt liv åt yoga. Jag utbildade mig till yogalärare 2010 och i november 2011 öppnade min fru och jag Hot Yoga Uppsala.

Jag tror att alla elever har en stor potential; man måste bara vara villig att prova. Kroppen är otrolig och jag har sett många förvandlingar. Under mina klasser kommer jag att leda dig till nästa steg, även om du inte tror att du kan komma dit. Du kommer att förvåna dig själv – det gör vi alla.

nicklas yoga Uppsala

Maria – Yin Yoga

Har praktiserat yoga i olika former och perioder sen mitten av 90-talet men de senaste åren övervägande Bikramyoga och Yin Yoga. Hon inspireras av den utvecklande energin, den medvetna kroppsuppfattningen och självkännedomen som kan upplevas inom yogan.

Maria håller som yogalärare i lugna medvetna klasser i Yin Yoga, anpassade till alla nivåer och kroppar, med starkt fokus på avslappning, medveten andning, medvetna rörelser, förbättrad rörlighet och ökad hälsa.

Maria är elev till Magdalena Mecweld (”Vila dig i form”), och kombinerar sina studier i Yin Yoga med studier i mindfulness och kinesisk medicin. Maria kombinerar också sin undervisning i Yin Yoga som instruktör i argentinsk tango samt medveten andning och är övertygad om att undervisa och utöva i en kombination i olika former av yin- och yangaktiviteter bidrar till den viktiga balansen och harmonin i livet.

”För mig är yoga så mycket mer än de fysiska vi gör på mattan. Yogan både stärker och öppnar upp kroppen och sinnet, samtidigt som du ges möjligheten att lära känna dig själv och utvecklas på djupet. Det är den erfarenheten som jag förmedla i mina klasser.” ~ Maria

DSC_2499

Anna – Bikram och barnyoga

Började utforska yogans värld för ungefär 10 år sedan. Prövade Bikramyoga för första gången sommaren 2014 och blev fast från dag ett. Kändes som jag äntligen hittat hem. Jag har ett förflutet inom dans, balett och
mycket känns för mig så likt, det strikta, korrekta och meditativa sättet en övning skall genomföras på.

Yoga för mig är att hela tiden sträva efter balans i kropp, själ och sinne. De 26 övningar i Bikramyogan är de bästa redskapen för det. En pågående strävan som aldrig tar slut. Yoga gör mig lycklig, skapar balans och lär mig att leva i nuet med ett öppet hjärta.

Sommaren 2015 gjorde jag min TT, utbildade mig till yogalärare, i Madrid. Den utbildningen förändrade och stärkte mig. Det finns nog inget bättre och roligare än att få förmedla det man själv älskar till andra. Energin jag får tillbaka av alla elever är ovärderlig.

Följ Anna på instagram @anna_imbia

Annaimbia

Marita – Vinyasa flow och Yin Yoga

Jag har alltid haft ett behov av att röra mig och testa min kropp på olika sätt. Som barn och tonåring tränade och tävlade jag i gymnastik. Jag gillade aldrig att tävla utan det var träningen som lockade mig, testa gränser och utmana mig själv. Sedan tog dansen vid och jag utbildade mig till danspedagog på danshögskolan i Stockholm. Har undervisat i ca 20 år i jazz, show och barndans samt akrobatik. Drev under 90-talet en egen dansskola i Stockholm.

Med en lite sargad och sliten kropp skaffade jag en ny karriär som djursjukvårdare på ett hästsjukhus. Efter några år utan träning skrek min kropp i protest. Då kom yogan till mig som en räddande ängel. Jag hittade ett nytt sätt att vårda min kropp och själ. Med yogan kunde jag stärka och smörja min kropp men också slicka mina sår i lugn och ro. Det finns alltid en längtan till yogamattan. Där kan jag få klarhet i vad som är viktigt för mig och fokusera på det.

Ett naturligt steg var att utbilda mig till yogalärare för att kunna dela med mig av det jag älskar. Jag vill få mina elever att hitta sina egna solar att skina med. Jag har 200 tim teacher training i Hot Power Vinyasa, Baron Baptist style. 150 tim Globalyoga plus personlig tränare yoga. I yogan är jag alltid en elev och lär mig hela tiden. Framför allt när jag undervisar.

Följ Marita på instagram @maja_yoga

Marita Yoga Uppsala

Sandra – Vinyasa flow

Rörelse och träning har alltid varit en del av mitt liv. Jag började dansa i tidig ungdom och i och med dansen kom jag i kontakt med yoga redan som tonåring (vilket var för ett bra tag sedan). Sedan dess har yogan alltid funnits där omkring och jag har övat den sporadiskt som ett komplement till den övriga dansträningen. De senaste åren har den dock smugit sig på mig mer och mer och jag noterade så småningom hur yogan började etablera sig i min kropp och själ och jag hungrade efter att få lära mig mer och utveckla min träning.

År 2014 reste jag till Costa Rica och tillbringade sex månader i byn Santa Teresa vilket är något av ett yoga-mecka och ett paradis där för alla som vill leva den ”rena livsstilen”. Där tog jag en instruktörsutbildning i Vinyasa Yoga och levde livet som en riktig yogi bland de vilda djuren och växterna och övade yoga på stranden var dag. Direkt efter utbildningen började jag leda yogaklasser för turister på just det restort där utbildningen hållit hus och sedan tillbaka på hemmaplan har jag fortsatt leda klasser på olika träningsstudios i Uppsalaområdet.

Det är superkul att få undervisa här på Hot Yoga Uppsala, det är någonting med studion som för mig tillbaka till Costa Rica där jag ändå måste säga att min yogaresa började på riktigt. Kanske är det värmen?, och då syftar jag inte enbart på att det bokstavligt är jättevarmt i yogasalen utan mer den värme man känner från alla som vistas i studion, från medlemmar till instruktörer, det är som alltid Good Vibes på Hot Yoga Uppsala, -precis som livet var levandes vid stranden.

Följ Sandra på instagram @sandyleto

Catalina – Fierce Grace Yoga och Bikramyoga

Min första Bikramklass var i augusti 2012. Det var en fantastiskt känsla efteråt.
Jag ville testa något nytt, hade länge tränat på gym och hade ett fysiskt krävande jobb. Yoga i värme var precis det min kropp behövde, då jag jobbade i en kylig miljö där mina leder tog en del skada.
Med tiden hittade jag det meditativa i min träning, det grävde fram min inre styrka och jag lärde mig leva i nuet. Plötsligt kändes inte mitt jobb lika tungt längre och jag började även leverera mera. Min chef frågade vad som hände med mig, jag sa att jag har börjat med Bikramyoga.
Så småningom introducerades Fierce Grace i studion där jag tränade.
Jag kände att det passade mig perfekt, kombinationen av Bikramövningar tillsammans med styrke- och yinövningar till musik.  Att skapa styrka i kroppen till en dynamiskt träning var en helt fantastiskt upplevelse.
I september 2015 åkte jag till London för FG teacher training och utbildade mig till yogalärare.  Vi avslutade utbildningen med 2 veckor i Toscana. Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva något så vackert som Toscana. Yoga ute i naturen varje morgon var en magiskt känsla.
Utbildningen förändrade mitt liv på många sätt till det bättre. Jag älskar att förmedla vidare det jag själv gillar och framförallt, erbjuda god hälsa genom yogan. Det glädjer mig så otroligt mycket att många väljer en god sund hälsa genom Yogan.

 yogalärare Catalina